ΠΕΡΙΟΧΗ & ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ

Η «Καλλιστώ» προσφέρεται σαν βάση για μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις στην πλούσια φύση της ορεινής Κορινθίας και σας δίνει την ευκαιρία να ακολουθήσετε τις διαδρομές της ομώνυμης νύμφης.

Ας ξεκινήσουμε από το χωριό...

Η Γκούρα, ένα χωριό ιδιαιτέρου κάλλους, έδρα του δήμου Φενεού είναι κτισμένο στους πρόποδες της Κυλλήνης ή Ζήρειας. Περπατήστε το, θα συναντήσετε βρύσες, παλιά πέτρινα σπίτια, ξωκλήσια. Απολαύστε την πλατεία με την επιβλητική εκκλησία των Ταξιαρχών, τα αρχοντικά που την περιβάλλουν και πιείτε καφέ ή τσίπουρο σε ένα από τα καφενεία της.

Ας περιηγηθούμε στην περιοχή...

Λίμνη Δόξα με το ομώνυμο φράγμα, που από πάνω της κρέμεται η μονή Αγίου Γεωργίου. Αφήστε το αυτοκίνητο και απολαύστε τη φύση και τη βόλτα γύρω από τη λίμνη. Αν σας αρέσει η πεζοπορία υπάρχουν ορεινά μονοπάτια σηματοδοτημένα και στη Ζήρεια και το Χελμό.

Παναγία των βράχων, ένα σύμπλεγμα βράχων ψηλών και απότομων και κάπου ανάμεσα τους το μοναστήρι της παναγίας.

Χωριά του Φενεού. Είναι εννιά χωριά που αποτελούν τον Φενεό. Περιηγηθείτε τα, ωραίες πλατείες, βρύσες, εκκλησίες, θα σας συγκινήσουν.

Να απομακρυνθούμε λίγο και ας ανεβούμε προς το οροπέδιο της Σκαφιδιάς στη Ζήρεια. Αν είστε τυχεροί θα συναντήσετε τα άλογα του Φενεού που ζουν ελεύθερα στο βουνό. Συνεχίζοντας τη διαδρομή περνάτε τη λίμνη Δασίου και φτάνετε στη Καρυά, στα Τρίκαλα και στο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας. Με μια ώρα περίπου διαδρομή από τη Γκούρα εξερευνείτε και την άλλη πλευρά της Ζήρειας.

Ας πάμε στο άλλο βουνό που μας περικλείει,το Χελμό. Με διαδρομή μιας ώρας μέσω ασφαλτοστρωμένης διαδρομής φτάνετε στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Αν όμως θέλετε να απολαύσετε πραγματικά διαδρομή μέσα στο δάσος, ακολουθήστε τη πορεία Φενεός – Ζαρούχλα με χωματόδρομο.